(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Omáčka z hříbků
Potřebné ingredience
1l hovězího vývaru nebo vývaru z masoxu,1 miska pravých hřibů,1 žloutek,1 cibule,3 bobkové listy,6 kuliček nového koření,dle chuti ocet nebo citronovou šťávu.
Na zahuštění:1/4l kysané smetany,4 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Do vývaru dáme vařit nakrájenou cibuli a koření.Vaříme asi 15 minut.Pak přecedíme a od čistého vývaru dáme vařit hřiby.Vaříme dalších 15 minut dokud houby nezměknou.
Z mouky a smetany umícháme hladké,řídké těsto a po částech ho vlijeme do vývaru.Po 15 minutách přidáme rozšlehaný žloutek,už nevaříme,jen dochutíme octem nebo citronovou šťávou a solí.Podáváme s houskovým knedlíkem.
Z mouky a smetany umícháme hladké,řídké těsto a po částech ho vlijeme do vývaru.Po 15 minutách přidáme rozšlehaný žloutek,už nevaříme,jen dochutíme octem nebo citronovou šťávou a solí.Podáváme s houskovým knedlíkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
andol
(upraveno)
19. 3. 2009, 12:27